vineri, 6 mai 2011

DESPRE PROSTIE.


Mda. Se pare că încercând să trăiesc liniştit, şi să înţeleg lumea asta, în care trăiesc, mă lovesc tot timpul de PROSTIE.  Nu există un loc în care să nu dai de vreun prost, prostia e pretutindeni. Problema cea mai mare e ca unii nu reuşesc să-şi revină, ba chiar intră şi mai mult în prostie, îi acaparează, şi şansele de recuperare tind spre 0.. Grav.  Aşa cum spunea si Einstein, prostia e infinită, unitate de măsură pentru prostie nu există, şi te şochează în fiecare moment, efectele prostiei se simt peste tot. Şi nu, prostia nu-i o boală, pentru că un bolnav îşi dă seama că e bolnav şi se tratează, acceptă ideea. Dar daca-i spui unui prost că e prost, te va aproba? Niciodată.Ce e mai grav, nu e faptul că e prost, ci faptul ca el ia prostia ca pe o virtute, sau mai grav, o ia ca pe o raţiune a existenţei lui, stiţi vorba ''Absolut nimic nu străluceşte mai tare ca mândria unui prost.''
 Cum aş defini eu prostia? Păi prostul, în esenţa sa, caută întotdeauna să facă ceva tâmpit, şi să iasa în evidenţă, ce-i drept, iese, însă tot prin prostie. Cea mai bună uneltă a unui prost? Minciuna.. Pentru prosti, adevărul e ca usturoiul pentru vampiri.
 Trebuie s-am mare grijă, şi sa nu mă aprind prea tare în lupta asta contra proştilor, pentru că răutatea de care aş da dovadă este o mare jumătate din prostia care-i domină pe mulţi.

Ce-i de remarcat e faptul că prostul are foarte multe ''atuuri''

1. Prostul e o persoană complicată. Lui, dacă-i dai o idee cât se poate de simplă, el o ia, şi te întoarce pe toate părţile până ajungi în stadiul acela în care nu-ţi mai recunoşti ideea. El are un avantaj imens, GOLICIUNEA MINŢII.
2.  Nu îi râde prostului în faţă, altfel îi vei descoperi un alt nărav, ca suspiciunea, prostul întotdeauna intră repede în suspiciuni.
3. Prostul este fudul, şi-n egocentrismul său, prostul e dispus să-şi piardă şi-o mare bucată din viaţa sa doar ca să-ţi demonstreze că el îţi este superior, şi că este mai deştept decât tine.
4. Prostul nu ştie nimic, nu se încrede în nimic, nu aprofundează nimic, tot ce face el e doar să propună. 
5. Nu trebuie să-i dai prostului motive să înţeleagă faptul că-ţi este inferior, asta, pentru că toată viaţa te va urmări şi va încerca să te distrugă, născocind din şiretenia lui, tot felul de metode de a se răzbuna, prostul este foarte gelos pe succesul altora, pentru că singura şi eterna problemă a prostului este că ştie că prostia sa nu este o calitate omenească.

 Ar mai fi câte ceva de adăugat însă prefer să nu mă întind la discuţii inutile. O seară placută cititorule.

4 comentarii:

  1. Prin randurile acestei postari, se vede clar cum tensiunea si nervii tai stau la baza cuvintelor. Oricum, ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai foarte mare dreptate, aveam o stare de nervozitatea mult prea ridicata. Dar am scris putin, am ascultat putin muzica pentru suflet si-am reusit sa-mi revin, sa ma relaxez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa aud asta. Muzica ne alina orice suferinta (sub toate formele ei) si cu mult calm, reusesti sa iesi usor din stare.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Atuurile" prostului sunt precum prostia in sine :)) Infinite. Oricum .. suntem toti satui de prostia unora ce a devenit tipica unor anumite categorii mai mari de prosti. Degeaba ma intind. Poti sa vorbesti o viata intreaga despre prostie si tot nu termini X_X

    RăspundețiȘtergere