marți, 17 mai 2011

PURE LOVE.

Iubirea a fost, este şi va fi cel mai extraordinar şi sublim sentiment, care ne încearcă pe fiecare la un moment dat. Atunci când vorbim cu dragoste, cele spuse de noi capată o forţă neînchipuită. Dacă ne culcăm cu iubire-n suflet, somnul nostru va fi unul extraordinar, liniştitor, profund. Dacă gândim atunci când suntem acaparaţi de acest sentiment, gândurile noastre capătă sens, profunzime şi strălucire.Toate lucrurile pe care le facem cu ajutorul iubirii sunt mai clare, mai luminoase, mai pure şi mai pătrunzătoare.
 Iubirea este în fiecare dintre noi, e în sufletul nostru, însă este o problemă, mulţi dintre noi nu pot iubii datorită egoului, egoul şi cu iubirea se bat cap în cap, se exclud reciproc.
 Mulţi dintre semenii noştrii se plâng mereu că nu au parte de iubire, că nu sunt iubiţi, însă ei iubesc nespus. Iubirea-i făcută să o dăruieşti, astfel dragostea se poate manifesta, nu transformaţi iubirea pură într-o iubire condiţionată, nu aşteptaţi nimic la schimb, nu aşteptaţi recunoştinţă. Oferă dragostea, şi nu cere nimic la schimb, cei care aşteaptă recunoştinţă nu au reuşit să-şi depăşească egoul.
Suferi din dragoste? Suferi pentru că tu oferi iubire, şi nu primeşti nimic la schimb? Înseamnă ca nu ştii ce-i iubirea cu adevărat, ci sunt forme finite ale iubirii infinite... poate fi atracţie sexuală, respect, milă, nevoia de protecţie.. dar clar, nu este iubire.
Ştiu pare nebunesc ceea ce spun acum, ştiu că-n aceste vremuri e aproape imposibil să găseşti o astfel de iubire, mulţi spun că nu mai există nici măcar în filme... Însă, atâta timp cât cineva mai crede în aşa ceva, şi mai vorbeşte despre asa ceva din toata inima, mai există speranţa ca ea sa fie găsită de cine-şi doreşte cu adevărat aşa ceva.
Iubeşte-te, şi să nu-ţi fie ruşine de iubirea pe care ţi-o porţi. O mulţime de oameni se urăsc, în cele mai dese cazuri întâlnim o ură ireală, care-i provocată de ''plictiseală'' sau ignoranţă. Vrei să te iubeşti? Atunci nu te schimba, nu te transforma într-un monstru, rămâi tu în puritatea cu care te-ai născut. Nimic nu este frumos fără iubire.
Dar, nu te iubi doar pe tine, iubeşte-i şi pe cei din jurul tău, aşa cum ai grijă de tine, ai grijă şi de cei apropiaţi tie, ai să vezi ce sublimă dimensiune poate căpăta iubirea.
Iubirea adevărata nu se descoperă, ea este în tine, trebuie doar să ajungi la ea. Cum ajungi la ea? Prin dăruire de sine, printr-un sacrificiu total, însă trebuie să-ţi doreşti asta cu adevărat, din toată inima şi sufletul tău.

2 comentarii:

  1. am citit destule articole de`ale tale...si nu stiu..sunt putin surprinsa de felul in care gandesti si de ce parere preconceputa aveam despre tine...ma intreb..oare tu ai iubit vreodata cu adevarat? oare cat la suta din omul de aici e si in realitate? mi se pare ca in toate subiectele insisti putin cam mult pe egocentrism

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca asta e cea mai buna dovada ca parerile preconcepute nu sunt bune...Te vad ca pe`un tip pe care il intereseaza doar imaginea, doar cum arata, doar popularitatea si prietenii...care nu pune suflet, care se hraneste cu sentimentele oamenilor si urmareste doar sa`i fie bine...cu blogul asta cred ca ai schimbat multe...mai ales la imaginea ta..si stii bine ca nu sunt singura care credea asta

    RăspundețiȘtergere