marți, 24 mai 2011

Gândeşte cu sufletul dar spune-o cu mintea.

Mulţi indivizi, locuitori ai acestei planete fac diferite lucruri şi vorbesc aiurea fără a fi constienţi de ceea ce fac. Să înveţi să devii conştient e un proces extrem de greu şi dureros, însă sunt de părere că e cel mai important lucru/pas pe care trebuie să-l faci în dezvoltarea ta spirituală, şi să fii omul care esti cu adevărat. Trebuie să ştii că înainte de a obţine fericirea supremă trebuie să conştientizezi greşelile pe care le-ai făcut pe parcursul vieţii tale, nu trebuie doar să le recunoşti, ci să ţi şi le asumi. Partea bună a lucrurilor este faptul că odată ce îţi descoperi greşelile şi ţi le asumi sunt benefice pentru evoluţia ta ca individ.


Trebuie să devii conştient de ceea ce spui şi de modul în care vorbeşti, de cuvintele pe care le alegi, de tonul vocii tale, de expresia feţei, de gesturile tale, de ceea ce transmiţi prin privire. Asta, dacă vrei ca celălalt individ cu care comunici să îţi recepţioneze mesajul exact aşa cum îţi doreşti. ( ce e bine de ştiut  este faptul că doar 7% dintr-un mesaj este reprezentat de cuvintele pe care le spui... iar restul de 93% din mesaj este transmis non-verbal: 55% reprezintă expresia feţei şi 38% reprezintă tonul vocii). Dacă devii conştient de aceste lucruri, şi te axezi pe acest aspect al comunicării, vei observa faptul că oamenii îţi înţeleg mesajul exact, fără alte conotaţii, redefiniri..s.a.m.d.


 Trebuie să devii conştient de lucrurile pe care le faci, şi mai mult, cum anume le faci. Trebuie să acorzi o atenţie absolută detaliilor, detaliile fac diferenţa. Ele sunt cele mai importante.
Întotdeauna respecta-ţi promisiunile, şi onorează-le. Învaţă să fii punctual, prin asta le arăţi celorlalţi cât de mult îi respecţi, şi mai ales cât de mult te respecti pe tine însuţi. Învaţă bunele maniere şi punele în practică, pentru că ele sunt cele mai importante părţi ale unui mediu civilizat. Nu pune niciodată barfele la suflet şi nu le asculta pentru că acest lucru te face să te îndepărtezi de acea pace pe care vrei să o descoperi şi să o explorezi.


Întodeauna acordă-ţi timp şi pentru tine, indiferent de ce faci - că citeşti, pictezi, asculţi muzică, meditezi în linişte, faci o mică plimbare, alergi..s.a.m.d. Alege şi fă ce-ţi place şi petrece-ţi timp cu tine însuţi dezvoltâdu-te spiritual


Ai mare grijă şi gândeşte-te bine atunci când faci o alegere. Viaţa fiecărui individ reflectă absolut toate deciziile şi alegerile pe care le-a facut pe parcurs, nu încerca să-ţi mai găseşti fel de fel de scuze pentru faptul că nu ai acea viaţă pe care tu ţi-o doreşti. Diferenţa dintre noi şi animale este că noi avem posibilitatea să alegem, foloseşte-ţi această abilitate conştient şi transformă-ţi viaţa de acum în viaţa pe care ţi-o doreşti.

Gândeşte cu sufletul dar spune-o cu mintea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu